Wie is Saskia 

SASKIA GEBOREN TER AMSTERDAM 27-07-1964 .

Tijdens en na mijn hbo leraren opleiding heb ik jarenlang energiek in de detailhandel gewerkt in allerlei leiding gevende functies van mode branche drogist branche naar tot heden de laatste 26 jaar supermarkt branche . 
WAT JAREN TERUG OVERKWAM HET MIJ , MIJN GEVOEL VAN WELZIJN NIET MEER OPTIMAAL , OOK MIJ OVERKWAM HET IK KADERS NIET MEER VOELDE PASSEN . IS DIT HET NOU , MIJN LEVEN ? WAT BEN IK WANNEER KWIJT GERAAKT ? 
NOEM HET MIJN MIDLIFE CRISIS , HET MOMENT VAN EEN BIOLOGISCH KEERPUNT . DUS EEN MOMENT VAN POTENTIEEL GROEI DIENDE ZICH AAN , EEN MOMENT OM OP ONDERZOEK TE GAAN . 

Samengevat ; hetgeen mij als kind tot ver in mijn study tijd gelukkig maakte was steeds meer zoek . Dit liep parallel met het gegeven het detailhandelwerk steeds meer van lokaal op eigen initiatief mogen handelen bewoog naar gestandaardiseerde werkvormen tot uniformiteit . 
Vak jargon gesproken ; mijn rechter hersenhelft , ook wel,als het ontwaakte brein benoemt , raakte steeds meer uit balans met mijn linker hersenhelft helft ook wel het zogenoemde rationelen brein . Dat laatste neigt het bedrijfsleven helaas steeds en steeds meer naar . 

INTUITIEF WIST IK , IK MIJN CREATIEF BREIN ,MIJN RECHTER HERSENHELFT VEEL MEER MOEST STIMULEREN . 

Nutteloos daarover te blijven piekeren , het in negatief spiraal beweging ondergaan . In plaats daarvan wist ik dat ik een inspiratie bron moest terug vinden om het tekenen en schilderen wat het creatief kind in mij vroeger gelukkig maakte weer op te pakken . 

Ik fietste langs riviertje Gein nabij mijn woonwijk in gaasperdam ter Amsterdam z-o , wat wil , noem het de synchroniciteit van het leven , aan 1 van de huis ramen hing een poster "TEKEN EN SCHILDER LESSEN " . MIJN HART KLOPTE EN IK LUISTERDE NAAR MIJN HART . Onmiddellijk stapte ik brutaal het zondag schooltje binnen , waar het atelier van Jan van Kempen bevond  , en verstoorde aldaar een les . 
Het was het dubbel en dwars waard , HET WERD HET KEERPUNT IN MIJN LEVEN . 

Jan van Kempen leerde mij WEER TERUG TE VINDEN IN HET KUNSTZINNIG UITEN , OF BETER VANUIT HET KUNSTZINNIG UITEN MIJNZELF WEER TERUG TE VINDEN . IK LEERDE WEER KIJKEN , ANDERS KIJKEN , OVERGEVEN AAN HET ONBEKENDE , MIJNZELF VERRASSEN , GRENZEN VERLEGGEN , SPONTANITEIT TOELATEN , POSITIEF MET KRITIEK OMGAAN , PASSIE VINDEN . Dit alleen al door het beoefenen van het weergeven van stillevens , landschappen ,portretten . 

KORTOM IK VOND MIJN KOMPAS TERUG . Ik breidde zijn lessen uit met creatief tekenen en schilder vakanties bij oa Jan Veldhuis en Riny Bus , noordelijke aquarellisten . In de natuur van oa Overijssel en de wadden eilanden vond  ik bij hun de combinatie met hun inspirererende levens kracht ,DOEN WAT IN JE HART LIGT ! 

Tijdens een der vakanties ontmoette ik een dame die mij in de wetenschap bracht van de opleiding "DE KLEINE TIKI TER BREDA " , SCHOOL TOT KUNSTZINNIG DYNAMISVH COACH SCHAP . 

Na even vergetelheid , noem het weer de synchroniciteit kwam ik een advertentie tegen voor een open dag , dit tijdens het tijdsbestek ik door werkgever omstandigheden niet meer naar Jan van Kempen kon gaan , tot mijn groot verdriet , want het was mij door weer en wind elke week nooit een brug tever ! 

ZIE MIJ NU VIER JAAR VERDER , MIJN DOELSTELLINGEN BEREIKT , VIER DEELCERTIFICATEN IN BEZIT EN EEN ANDER MENS GEWORDEN

1)MIJNZELF IN BEELD DOOR CREATIEF BEELDEND WERK 

2)IK EN DE ANDER IN BEELD DOOR CREATIEF BEELDEND WERK 

3)KUNSTZINNIG DYNAMISCH COACHEN INTEGREREN IN LEVEN EN WERK 

4)KUNSTZINNIG DYNAMISCH COACHEN VAN KINDEREN , JEUGD , VOLWASSENE , OUDEREN ( divers doelgroep gradaties ) 

Als toetje op mijn maaltijden , het 4 gangen menu 😂 ga ik het vijfde jaar in om mij totaal op het kunstenaarschap te richten ,5)DE KUNSTREIS VAN MIJN ZIEL maken , de levensreis naar mijn autenciteit in beeldende vorm . 
De laatste paar jaar heb ik vechtlust moeten vertonen om mijn opleiding op door de weekse dagen te voltooien . Angst overwonnen een dag minder in de week te werken , concessies met werkgever te bespreken . Teveel rationeel denken aan de kant geschoven , MEER IN MOMENT VAN LEVEN GAAN STAAN "MIJN LEVEN " 

INTUSSEN GEEF IK GEREGELD CREATIEF EN OF KUNSTZINNIG DYNAMISCH COACH SCHAP WORKSHOPS WAARBINNEN IK EEN IEDER ZOVEEL MOGELIJK INDIVIDUEEL BEGELEID , OF BEGELEID IK OP VERZOEK OP GROND VAN PERSONEN UITSLUITEND INDIVIDUEEL .

IN HET EMMA KINDER ZIEKENHUIS TER U(A)MC GEEF IK CREATIEF BEGELEIDING AAN KINDEREN OM HUN ONDERSTEUNIG / BEVORDERING TE BIEDEN IN HET VERBETEREN VAN HUN WELZIJN .

Niks meer dan dat maakt mij bewuster wat mij positief energie brengt , wat een rijk bedeelt persoon ik mag zijn , ik MIJN LEVENS KADERS TERUG HEB GEVONDEN . 

DANKBAAR GA IK MET MIJN KUNSTZINNIG BAKFIETS OP PAD , VOL MET MIJN SPULLEN DIE KUNNEN LEIDEN TOT VERSCHILLENDE TECHNIEKEN TER ONDERSTEUNING HET KUNSTZINNIG BEELDEND VORMGEVEN.

 

TEKENPOTLODEN, PASTELS 

SHILDERSVERF AQUAREL , ACRYL . MIXED MEDIA 

STOF , HOUT , PAPIER , AFVAL MATRIALEN ALLERLEI 

STEENTJES , STENEN , KRALEN , SCHELPEN 

BOETSEER KLEI 

Steeds verder ga ik op mijn weg , mijn hart , mijn kompas trouw blijven volgen , want ik heb het NIEUWE IN MIJ ONTDEKT :de interesse in de psycho synthese , in kader van de grensvlakken onderzoeken tussen op de wetenschappelijke en spirituelen vlakken , balans vinden tussen gronden ,geaard zijn , en het wat meer spiritueler contact binnen met het universum .

WIL JIJ OOK OP PAD ? , DAN BEN IK GRAAG NAAR EIGEN ERVARING EN OPLEIDING JOUW INSPIRATIE BRON ! 

VIND JE KOMPAS , KOM CREATIEF IN JE "SAS"

 

Extra kant tekening 22-05-2024 na het maken van dit opstel 

2 juny sluit ik mijn succesvol study jaar 5 aan de Tiki af , kunstreis van de ziel , de levensreis naar mijn kunstenaars schap .

Ben sedert recent werkzaam voor het kunstambulant team van stichting Cordaan , het omvat een project waarbinnen creatief kunstzinnig vormgeving is geïntegreerd in welzijn en zorg .  Meer info omtrent dit project is online te vinden onder benoemde stichting .